Biskupství brněnské

Videolist brněnské diecéze

Ilustrace
18.12.2023 - 15.1.2024

Až na věky? Ano! Ažnavěky – tak se jmenuje nově vzniklý videolist brněnské diecéze, ve kterém biskup Pavel Konzbul společně s generálním vikářem, Pavlem Kafkou, a vikářem pro pastoraci a vzdělávání, Pavlem Šenkyříkem, mluví o všem důležitém, co se v posledních měsících událo na biskupství a v diecézi. Všichni tři jako bonus přidávají vlastní postřehy a místy i tajemství a zvyky, o kterých se odjinud nedozvíte. 

“Videolist chápu jako novou cestu k našim věřícím - jeho prostřednictvím se s nimi chceme pravidelně setkávat - v začátku alespoň 3× až 4× do roka. Cílem je informovat atraktivní formou naše farníky a diecézany o tom, co se na biskupství i v diecézi děje a víc posílit pocit, že jsme v tom všichni společně, jako jedna rodina,“ vysvětluje biskup Pavel.

První díl představuje kromě rozhovorů s biskupem a oběma vikáři taky konkrétní akce a autentické zážitky jejich účastníků, jako bonus přidává vánoční poselství i salesián Libor Všetula. Vizuálně je zasazený do knihovny brněnského augustiniánského kláštera, každý další díl by měl navštívit jiné ikonické místo naší diecéze.

“Chceme k lidem opravdu blíž. A protože bohužel nemůžeme za každým domů osobně, rozhodli jsme se sebe pozvat ke každému alespoň skrze obrazovku a zároveň diváky zveme do míst, která máme rádi my,” dodává generální vikář Pavel Kafka. 

Vedení diecéze chce prostřednictvím videolistu nastavit nově i osobnější a bližší komunikaci mezi biskupstvím a věřícími. Ke zhlédnutí je k dispozici na Facebooku biskupství nebo na diecézním YouTube kanálu.

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality