Biskupství brněnské

Setkání prvokomunikantů 2023

Ilustrace
5.10.2023

Hned po křtu jde o první větší krok k plnohodnotnému životu s Bohem v církevním společenství - na 1. svaté přijímání se zpravidla nezapomíná. Aby jeho dozvuky mohly mít ještě větší sílu, zve biskup Pavel Konzbul na setkání dětí, které k 1. svatému přijímání v uplynulém školním roce přistoupily.


Setkání se uskuteční ve čtvrtek 5. října 2023 v Brně na Petrově od 9:00 do 14:30. Součástí programu bude mše s otcem biskupem, prohlídka zajímavých míst v katedrále i jejím okolí, pro děti jsou připravené hry a stanoviště. 


“Církev je společenství a každou větší, významnou událost by proto věřící měli prožívat v blízkosti jeden druhého. Strávit spolu den, pobavit se a zahrát si je to nejmenší, co si můžeme vzájemně dát,” dodává k pozvánce biskup Pavel.


Setkávání prvokomunikantů má v brněnské diecézi tradici, loni se ho zúčastnilo víc než 600 dětí. I letos by je na Petrov měli doprovodit rodiče nebo katecheté, dobrovolníci z farnosti, kteří za ně budou během dne mít zodpovědnost. K programu se pak můžou přidat společně s dětmi. 


Oficiální sběr přihlášek na akci byl už uzavřen.

 
Kontaktní osobou je: 


PhDr. Marie Šumberová, Diecézní katechetické centrum v Brně, tel. 533 033 247 kc.brno@biskupstvi.cz


Na setkání se těší a zve
biskup Pavel

Plakát k akci
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality