Biskupství brněnské

Dny evropského dědictví v kostele v Bučovicích

Ilustrace
8.9.2023 - 17.9.2023

Ve dnech 8. – 10. a 15. – 17. září v době návštěvních hodin uvedených na plakátě si mohou návštěvníci prohlédnout interiér kostela a ve vstupní předsíni stálou expozici věnovanou knězi Václavu Drbolovi, který se stal obětí komunistického režimu. K vidění budou také výstavy.

Putovní výstava, kterou v kostele připravil ve spolupráci s bučovickou farností projektový partner “Sdružení PAMĚŤ z.s.“, se skládá ze tří částí. První dvě části jsou věnované kněžím Janu Bulovi a Františku Pařilovi, kteří byli nezákonně popraveni a stali se tak obětí tzv. babických procesů. Tyto části výstavy zpracovali studenti gymnázií v Moravských Budějovicích a Tišnově. Třetí část s názvem Gottwaldovy oprátky - Poslední adresa Cejl představuje příběhy desíti statečných lidí, kteří byli popraveni v brněnské věznici. Výstava navazuje na nedávno vydanou stejnojmennou publikaci od autorů Miroslava Kasáčka a Luďka Navary. Výstava IKON bude ke zhlédnutí od 15. září.

Interiér kostela si je možné již nyní prohlédnout pomocí virtuální prohlídky ZDE.

Vytvoření expozice a virtuální prohlídky, instalace putovní výstavy, otevření kostela pro veřejnost i akce Dny evropského dědictví ve farnosti Bučovice jsou součástí projektu "Restaurování varhan a revitalizace kostela Nanebevzetí Panny Marie v Bučovicích" financovaného z Fondů EHP 2014-2021.

Bližší informace o projektu: www.projekt.farnostbucovice.cz

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality