Biskupství brněnské

Papež je v Portugalsku, začala jeho 42. zahraniční cesta

Ilustrace
6.8.2023

Asi s patnáctiminutovým předstihem, v 9:43 místního času (10:43 SEČ), přistál papež František na letecké základně Figo Maduro v Lisabonu, kde začíná jeho 42. mezinárodní cesta, druhá v Portugalsku.

Poprvé do této země zavítal v květnu 2017 u příležitosti stého výročí zjevení Panny Marie ve Fatimě. Nyní bude papež sdílet 37. Světové dny mládeže s milionem mladých lidí, kteří ho v zemi očekávají.

Na palubu letadla ho hned po přistání přišel přivítat apoštolský nuncius v Portugalsku Mons. Ivo Scapolo; u východu z letadla pak stál, kromě dvou dětí s květinami, také prezident republiky Marcelo Rebelo de Sousa. Poté se papež s prezidentem odebrali do VIP salónku v hangáru, kde proběhla prezentace obou delegací, portugalské a vatikánské. V proslovu se papež František podělil o své sny o mírumilovnější a inkluzivnější Evropě a vyzval mladé lidi, kteří se účastní Světových dnů mládeže, aby inspirovali ostatní ke společnému budování lepší budoucnosti tváří v tvář četným krizím, kterým dnešní svět čelí. "Svět potřebuje opravdovou Evropu. Potřebuje její roli stavitele mostů a mírotvorce v její východní části, ve Středomoří, v Africe a na Blízkém východě," uvedl papež, který vyzval k hledání kreativní cesty pro ukončení války na Ukrajině.

Celý text ZDE
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality