Biskupství brněnské

Last minute: jaké prázdninové akce pro mladé mají stále volnou kapacitu?

Ilustrace
23.8.2023

Skoro čtvrtina letních prázdnin už uběhla, ale mnoho duchovních a formačních akcí pro mladé teprve začne. Přinášíme přehled, kam se mohou mladí na poslední chvíli přihlásit.

Stále otevřené je také přihlašování na tábory JUMP v Kostelním Vydří (areál karmelitánského kláštera). Poslední volná místa by měla být dostupná na obou turnusech (23. až 29. července pro mladé od 15 do 18 let | a od 31. července do 6. srpna pro mladé od 18 do 23 let.
Přihlašování zde.

Hlavní událostí letošního léta jsou Světové dny mládeže v Portugalsku. Ty už sice mají uzavřené přihlašování, i tak je ale možné připojit se k papeži Františkovi a mladým z celého světa a zažít přitom společenství. Alternativu ke Světovým dnům mládeže pro ty, kteří zůstávají doma, nabízí Arcidiecézní centrum života mládeže Přístav v Rajnochovicích (olomoucká arcidiecéze). Od 4. do 6. srpna zve na setkání Lisabon víkend pro mladé od 14 do 26 let. V plánu je sledování přenosů z Lisabonu, společné modlitby, hry nebo ochutnávky portugalského jídla.

Dalším setkáním letošního léta bude Absolventský Velehrad. Jedná se o čtyřdenní setkání absolventů, které se koná každým druhým rokem na významném poutním místě Velehradě. Jeho 6. ročník proběhne 17. až 20. 8. 2023. „Nabídne společné slavení eucharistie, přednášky, diskuze, workshopy, ale také prostor pro ztišení, adoraci či meditaci. Vzali jsme jej i jako příležitost strávit čas s přáteli, se kterými jsme se třebas od studií neviděli, ale i jako příležitost poznat nové lidi, myšlenky a perspektivy,“ píšou organizátoři na Facebooku. Mezi hosty setkání figuruje např. františkán P. Šebestián Smrčina, OFM, boromejka Angelika Pintířová nebo Petra Burianová známá ze soutěže Peče celá země. Motto setkání zní: „Nejsi v tom sám.“

Celý text ZDE
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality