Biskupství brněnské

Milosrdní bratři přijímají nominace na udělení Cen Celestýna Opitze za vzor v péči o nemocné a potřebné

Ilustrace
26.6.2023

Již 14. ročník Cen Celestýna Opitze za vzor v péči o nemocné a potřebné budou milosrdní bratři udělovat v neděli 22. října 2023 v Sále Milosrdných bratří v jejich brněnském konventu a v živém přenosu na TV Noe. Pokud víte o někom, kdo by si zasloužil letošní ocenění, milosrdní bratři budou vděční, když jim pošlete vaší nominaci.

Cena Celestýna Opitze symbolizuje poděkování řádu a vlastně celé společnosti za příklad v poskytování péče nemocným, chudým a všem jakkoliv potřebným. Laureátem se může stát kdokoliv, jednotlivci či organizace; žádný limit není v náboženském či společenském postavení, cena dokonce není vázána ani na české prostředí. Je zkrátka pro ty, kdo dělají dobro v jakékoliv podobě.

Protože tito lidé často pracují mimo pozornost médií a široké veřejnosti, jsou milosrdní bratři vděční každému, kdo jim zprostředkuje příběh ze svého okolí, který si zaslouží pozornost a toto alespoň symbolické uznání. Své nominace můžete posílat na e­-mail vit.pospichal@milosrdni.cz. Uzávěrka nominací letošního ročníku je 9. července 2023.

Více o ocenění a řádu milosrdných bratří na webu www.milosrdni.cz.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality