Biskupství brněnské

Jubileum v Pavii: Za znovuobjevením sv. Augustina

Ilustrace
9.3.2023

Italská Pavia zahájila oslavy 1300 let od chvíle, kdy do města byly přeneseny relikvie sv. Augustina. Biskupové prchající z Afriky před nájezdy Vandalů je přivezli nejprve na Sardinii.
Tam se dostaly do rukou muslimů, od nichž je za vysokou částku vykoupil lombardský král Flavius Liutprand. Ten je pak v roce 724 přivezl do Pavie, hlavního města svého království.

Hipponský biskup je nejen významný filozof a teolog, ale také muž srdce a bohatého vnitřního života, kterého je třeba znovu objevit, říká v rozhovoru pro Vatikánský rozhlas otec Antonio Baldoni, převor augustiniánů při bazilice svatého Petra ve „Zlatém nebi“, kde spočívá tělesná schránka tohoto významného otce a doktora církve.

Právě tam se bude také po celý rok předčítat Vyznání svatého Augustina a budou zde probíhat další literární, hudební a modlitební setkání. Augustiniáni připravili také zvláštní kurzy spirituality vycházející z jeho učení. „Chceme svatého Augustina přiblížit každodenní realitě našeho života a zdůraznit především to, že je vynikajícím svědkem a učitelem víry,“ říká otec Baldoni.

Celý text ZDE
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality