Biskupství brněnské

Advent a Vánoce 2022 již na webu

Ilustrace
24.11.2022

Čas adventu, který začne poslední listopadovou neděli, nám dává možnost zamýšlet se nad podstatou smyslu života, položit si otázku, jaké hodnoty jsou ty pravé a důležité a naopak které se řadí k těm pomíjivým a postradatelným.

Internetové stránky www.KrestanskeVanoce.cz opět nabídnou přehled programů, které každoročně probíhají v čase adventu a Vánoc v křesťanských farnostech a sborech a na mnoha místech se staly již tradiční součástí svátečních dní závěru roku starého a začátku nového.

Návštěvníci si tak mohou mezi programy v adventním čase vybrat pokojnou alternativu k předvánočnímu shonu a v čase Vánoc zde najdou mnoho možností jak prožít atmosféru křesťanských Vánoc a vnímat jejich duchovní poselství.

Farnosti a sbory mohou letos opět prezentovat své adventní a vánoční programy na stránkách www.KrestanskeVanoce.cz. Hlavním grafickým prvkem jednotného vizuálního stylu je kometa, která je symbolem nejen Vánoc, ale také adventu jako období hledání a očekávání.

Již nyní zde návštěvníci najdou pozvánky na téměř 500 adventních a vánočních programů a aktivit, které se v nadcházejícím čase uskuteční v křesťanských farnostech a sborech. Zájemci si mohou vybírat z programů, jako jsou např. žehnání adventních věnců, roráty, adventní duchovní obnovy, možnost pro svátost smíření, Mikulášské besídky, průvody světla, adventní koncerty, půlnoční bohoslužby, bohoslužby pro děti, živý betlém, vánoční besídky, Štěpánská koleda, údaje o termínech otevření kostela pro návštěvu betlémů, vánoční koncerty, jesličkové pobožnosti, žehnání vína, obnova manželských slibů, děkovné bohoslužby na Silvestra, žehnání kadidla, vody a křídy, tříkrálová koleda, žehnání obydlí, přednášky a besedy.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality