Biskupství brněnské

Dny evropského dědictví v Bučovicích

Ilustrace
16.9.2022

V rámci letošní akce Dny evropského dědictví (EHD), která se koná ve dnech 10. až 18. září 2022, připravila farnost Bučovice zajímavý program.

V pátek 16. září od 19.00 hodin zazní v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Bučovicích koncert duchovní hudby (zpěv Týna Mrázková, varhanní doprovod Karel Bezdíček). Součástí večerního programu je také modlitba tancem v podání Anežky Miškovské.

Po celou dobu trvání Dnů evropského dědictví (EHD) si mohou návštěvníci v návštěvní době 10.00 až 12.00 a 13.00 až 16.00 hodin prohlédnout interiér kostela a ve vstupní předsíni stálou expozici věnovanou knězi Václavu Drbolovi, který se stal obětí komunistického režimu.

K vidění bude i výstava s názvem „Setkání v pekle, Tváře Cejlu, P. Václav Drbola“, která se skládá ze tří částí. První dvě zpracovalo Sdružení PAMĚŤ - mapují příběhy třetího odboje a popisují bývalou káznici v Brně na ulici Cejl, třetí část vytvořená Biskupstvím brněnským přibližuje život kněze Václava Drboly.

Vytvoření expozice a virtuální prohlídky, instalace výstavy, otevření kostela pro veřejnost i akce Dny evropského dědictví ve farnosti Bučovice jsou součástí projektu „Restaurování varhan a revitalizace kostela Nanebevzetí Panny Marie v Bučovicích" financovaného z Fondů EHP 2014-2021.

Plakát ZDE

Interiér kostela si je možné již nyní prohlédnout pomocí virtuální prohlídky ZDE.
Bližší informace o projektu: www.projekt.farnostbucovice.cz
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality