Biskupství brněnské

„Pivo je boží!“ - seminář na brněnské univerzitě seznámí s dějinami piva a církve

Ilustrace
29.9.2022

Ve dnech 29. a 30. září 2022 pořádá Filozofická fakulta Masarykovy univerzity seminář „Pivo je boží!“ pořádaný v rámci projektu „Kulturní dějiny piva: role církve“. Během dvoudenního programu zazní celkem 17 přednášek odborníků z různých oborů, jejichž výstupy ponesou ústřední motiv spojení náboženství, resp. církve, s výrobou piva v dějinách a současnosti.

Mimo samotných přednášek bude připraven bohatý doprovodný program s ochutnávkou klášterních piv. Akce konaná v prostorách Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně bude také spojena s Nocí vědců.

Ve čtvrtek 29. září proběhne sekce o pivu v asijských náboženstvích vedená v angličtině. Páteční přednášky budou naopak všechny v češtině a jejich téma bude souviset s Evropou a především českými zeměmi: strahovský opat Daniel Peter Janáček vystoupí s přednáškou „Pivo – víc než nápoj“, farářka Církve československé husitské Sandra Silná ukáže, zda je Bůh abstinent a vegetarián, a historik Libor Zajíc představí svaté na pivních etiketách. V pátek také bude nabídnut doprovodný program a čepovaná piva z pivovarů Vorkloster a Ossegg.

Více ZDE
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality