Biskupství brněnské

Na Starém Brně připomenou Gregora Johanna Mendela

Ilustrace
17.7.2022 - 24.7.2022

V letošním roce si připomínáme 200 let od narození Gregora Johanna Mendela. K tomuto výročí chystá starobrněnské opatství velké oslavy.

Oslavy začnou 17. července v 11:00 hod. mši svatou v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Starém Brně, kterou bude celebrovat Mons. Jan Grauber, arcibiskup pražský a primas český.

Hudební oslavy začínají ve středu 20. července 2022, kdy v 19.00 hodin v kostele sv. Augustina v Brně zazní koncert Brno Contemporary Orchestra. Ve čtvrtek v 19.00 hodin pak program pokračuje v klášterní bazilice novodobým uvedením Requiem významného barokního skladatele Josefa Puschmanna.

Na stejném místě zazní v pátek hlavní koncert festivalu. Filharmonie Brno a Český Filharmonický sbor Brno zahrají slavnou Janáčkovu Glagolskou mši a premiéru nové sklady arménského skladatele Tigrana Mansurianaí. Koncert bude živě streamován přímo před baziliku, ve zvuku i obraze. Následuje hudební program (vážné i populární hudby), který pokračuje i celou sobotu, kdy bude v opatství připraven pestrý program pro celou rodinu. Vstup na všechny akce je zdarma

Oslavy budou ukončeny slavnostní bohoslužbou dne 24. července v 2022 v 11:00 hodin v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Starém Brně (hlavní celebrant: Mons. Luis Marin de San Martin, OSA., podsekretář synody biskupů v Římě) a několika zajímavými koncerty i během neděle.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality