Biskupství brněnské

Křtinský chrám se těší na své poutníky

Ilustrace
4.6.2022 - 5.6.2022

Ve dnech 4. a 5. června 2022 se ve Křtinách u Brna koná Hlavní pouť. Účastníky pouti čeká bohatý duchovní program doplněný zajímavými poutními atrakcemi.

„V sobotu program začne setkáním mládeže blanenského děkanátu, pro které je připravený zajímavý celodenní program. Setkání mládeže bude zakončeno mší svatou, kterou bude v 16.00 hodin celebrovat R. D. Roman Kubín, biskupský vikář pro pastoraci.

Večerní mši svatou v 18.00 hodin bude celebrovat Mons. Jiří Mikulášek, děkan Královské stoliční kapituly sv. Petra a Pavla v Brně. Po mši svaté, kterou tradičně navštěvují pěší poutníci z Blanska, Boskovic a širokého okolí, bude následovat světelný průvod ambity křtinského kostela Jména Panny Marie.

Nedělní program začne mší svatou v 7.30 hodin. Mši svatou v 9.00 hodin bude celebrovat P. Piotr Pawlik OFMConv., provinciál řádu minoritů.

Pouť vyvrcholí slavnou mší svatou v 10.30 hodin, kterou bude celebrovat J. M. Marian Rudolf Kosík, opat novoříšský.
Hlavní pouť bude zakončena svátostným požehnáním a rozloučením se s poutníky ve 14.00 hodin v kostele Jména Panny Marie,“ informuje R. D. Metoděj Ján Lajčák O. Praem., křtinský farní vikář.

Plakát

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality