Biskupství brněnské

Valentinská pouť 2021 v Brně v přímém přenosu TV Noe

Ilustrace
14.2.2021

Dne 14. února se po celém světě slaví svátek svatého Valentina, patrona mládeže a šťastného sňatku. Namísto rozšířeného komerčního svátku nabízíme možnost oslavit tento svátek duchovně. Zveme vás na desátý ročník Valentinské poutě, která bude slavena v kostele svatého Michala v Brně v neděli 14. února 2021 v 10.00 hodin.

Letos je možné ji prožít také prostřednictvím TV Noe nebo na jejich YouTube kanále. Na pouť jsou zváni zvláště všichni zamilovaní i hledající singl.

Po mši následuje přednáška jáhna Jana Špilara na téma: Vše, co jste chtěli vědět o vztazích a bojíte se zeptat. Během přednášky Jan Špilar odpoví na vybrané dotazy, které můžete posílat přes formulář. Poté proběhne jeho talkshow, kterou bude moderovat Hanka Strašáková. Celý program hudebně doprovodí dívčí brněnská skupina Break Falls.

Valentin byl patrně v Římě knězem za panování císaře Claudia II. Gothica (268 až 270). Původně byl podle legendy lékařem. Podle císařova názoru ženatí muži v armádě nepodávali tak dobré výsledky jako svobodní, a z toho důvodu budoucím vojákům zakazoval uzavírat manželství. Valentin však zamilované tajně sezdával. Právě proto je považován za patrona zamilovaných. Za to, že obracel mnohé na křesťanskou víru, byl sťat mečem.

Akce je z části spolufinancovaná městskou částí BRNO-STŘED.

Zpracoval R.D. Mgr. Roman Kubín, rektor kostela sv. Michala.

Plakát

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality