Biskupství brněnské

Advent 2019 v Diecézním muzeu

Ilustrace
3.12.2019

V období letošního adventu mohou návštěvníci Diecézního muzea zhlédnout nejen stálou expozici s názvem Vita Christi – Život Kristův, v níž je umístěn také jeden z nejvýznamnějších gotických deskových obrazů u nás – Madona z Veveří, ale také nově otevřenou Galerii Diecézního muzea s prodejní výstavou soudobého křesťanského umění.

Galerie v současnosti nabízí díla šesti předních umělců z brněnské diecéze, kteří se věnují křesťanské tvorbě: Milivoje Husáka, Pavla Hřebíčka, Vladimíra Matouška, Jany Ondrušové – Wünschové, Karla Rechlíka a Miloše Slámy.

V prostorách Diecézního muzea je ke zhlédnutí také betlém z kukuřičného „šústí“ z dílny paní Zdeny Pavkové ze Vnorov. Tento betlém z přírodního materiálu, v němž až do Vánoc není v jeslích dítě Ježíš, navazuje na probíhající adventní programy pro školy, při nichž si žáci vyrábí anděla z kukuřičného „šústí“ a seznamují se s křesťanským prožíváním Adventu.

V uplynulých dnech byl vydán Euro Souvenir formátu bankovky s motivem brněnské katedrály, který je prvním sběratelským předmětem tohoto druhu v Brně. Návštěvníci, kteří si zakoupí tento nově vydaný Euro Souvenir, získají po jeho předložení v době do 31. ledna 2020 mimořádnou slevu do stálé expozice.

Muzeum zve po dobu adventu k návštěvě ve všední dny od 12 do 17 hodin, v soboty pak od 10 do 17 hodin. Otevřeno bude do soboty 21. prosince 2019. Během období vánočních svátků bude muzeum uzavřeno. V novém roce bude návštěva možná od 2. ledna 2020.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality