Biskupství brněnské

Den Brna 2018 duchovně

Ilustrace
11.8.2018

Letošní oslavy Dne Brna zahájí brněnský diecézní biskup Vojtěch Cikrle a primátor statutárního města Brna Petr Vokřál v katedrále sv. Petra a Pavla v sobotu 11. srpna 2018 v 19.00 hodin. Poté následuje slavnostní koncert v rámci festivalu Maraton hudby. Pontifikální bohoslužba v katedrále svatých Petra a Pavla za město Brno a jeho obyvatele bude slavena na Petrově v neděli v pátek 12. srpna 2018 v 10.30 hodin. Hlavním celebrantem bude brněnský diecézní biskup Vojtěch Cikrle.

V areálu Petrova je o víkendu 11.a 12. srpna připraven duchovní i kulturní program, jehož součástí bude jedinečná exotická ochutnávka u sester misionářek Donum Dei.

Další dny následuje program na různých místech Brna, jehož součástí bude tradiční rekonstrukce historické bitvy v roce 1645 na Špilberku v sobotu 18. srpna 2018.

Více informací o programu na www.biskupstvi.cz a www.denbrna.cz

Program

Impulsem pro rozhodnutí biskupa Cikrleho založit tradici oslav města Brna byl 15. srpen roku 1995, kdy si moravská metropole připomínala 350. výročí ode dne, kdy malá skupinka obránců města odolala útoku obrovské přesile švédských vojsk generála Torstensona a Brno nebylo dobyto. Přáním organizátorů mezi jiným je, aby se Brňané seznámili s historií svého města, která ovlivnila i dění v tehdejší Evropě, a aby se nebáli být hrdými potomky našich hrdinných předků.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality