Biskupství brněnské

Zahraničním hostem KCHK 2018 je P. René Luc

Ilustrace
11.7.2018

Ve dnech 11. až 15. července 2018 se pod heslem: „Svou sílu hledejte u Pána, v jeho veliké moci“ (Ef 6,10) koná v Brně 28. ročník Katolické charismatické konference. Zahraničním hostem je letos P. René Luc. Přinášíme k povzbuzení jeden z jeho duchovních textů:

Jednou jsme s jedním přítelem vypluli na jeho plachetnici na moře. Nejdřív měl motor jen slabě puštěný, abychom mohli vyjet z přístavu. A když jsme ho opustili, vypnul motor a roztáhl plachty. Vítr téměř nevál, přesto přítel natáhl plachty ve správném směru a my jsme začali plout. Vítr byl tak slabý, že jsme viděli jiné plachetnice, které vůbec plachty nenasadily a jely pořád na motor.
V duchovním životě je to podobně. Je možné pokračovat ve svém žití tak, že jedeme stále dál, aniž bychom se zastavovali. Pak jsme jako ty plachetnice, které jedou na motor. Ale když se zastavíme a najdeme si čas na tichou modlitbu, na tiché rozjímání, umožní nám to napnout plachty a chytit vítr. A to se pak všechno mění. Už nechceme stůj co stůj pokračovat svými vlastními silami, ale snažíme se zachytit sílu Ducha Svatého, který nám pomáhá jednat.
Spousta křesťanů se snaží jet jenom na motor, i když mají báječnou plachetnici a velké plachty, které by mohli roztáhnout. Jaká škoda jet na motor, když dech Ducha Svatého je tak silný.
.“
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality