Biskupství brněnské

Vánoce s brněnskými ordináři

Ilustrace
25.12.2017 - 31.12.2017

V katedrále sv. Petra a Pavla v Brně na Petrově bude půlnoční bohoslužbě předsedat generální vikář brněnské diecéze Mons. Jiří Mikulášek.

Brněnský pomocný biskup Pavel Konzbul bude slavit půlnoční bohoslužbu v kostele sv. Augustina v Brně – Masarykově čtvrti, která bude v přímém přenosu přenášena Českou televizí na ČT 2. Na Hod Boží vánoční 25. prosince bude biskup Pavel předsedat bohoslužbě v katedrále sv. Petra a Pavla v 10.30 hodin a svátek sv. Štěpána (26.12.) oslaví při mši s vietnamskou komunitou.

Na Petrově bude biskup Pavel Konzbul také děkovat také za uplynulý rok na Silvestra při mši 31. prosince 2017 v 16.00 hodin a Nový rok 2018 v den slavnosti Matky Boží, Panny Marie přivítá v 10.30 hodin.

Generální vikář Jiří Mikulášek bude na Silvestra 31. prosince, který je letos současně svátkem Svaté rodiny, slavit v 8.00 hodin poutní bohoslužbu v kostele Svaté rodiny v Grohově ulici v Brně společně s místními řeholními sestrami františkánkami.

K dalším vánočním akcím patří v Brně již řadu let díky aktivitě komunity St. Egidio setkávání s lidmi, kteří by jinak prožili svátky sami. Dne 25. prosince připravili členové St. Egidio pro romské děti a jejich rodiny slavností vánoční oběd společně s misijní rodinou Donum Dei v restauraci Živá voda pod Petrovem. O den později na stejném místě, ale také na faře u kostela sv. Jakuba v Brně, budou přivítáni jako hosté lidé bez domova.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality