Biskupství brněnské

Papež František a jeho společenské dopady

Ilustrace
18.10.2016

V rámci programu SaVIO (salesiánské vzdělávací informační okruhy) se v klubu VeSPOD Salesiánského střediska mládeže v Brně-Líšni (Kotlanova 13, zastávka tramvaje č. 8) uskuteční v úterý 18. října 2016 v 19.00 hodin přednáška doc. Mgr. Jaroslava Šebka, Ph.D. nazvaná Papež František a jeho společenské dopady.

Již od prvních okamžiků, kdy se stal argentinský kardinál Bergolio papežem, bylo vidět, že s tímto mužem "z druhého konce světa" přichází do katolické církve změna, ne-li přímo revoluce. Jeho nepředstíraný zájem o obyčejného člověka, sociální akcenty, starost o lidi na okraji společenského zájmu, o staré a nemohoucí mu přinesla velké sympatie nejen mezi věřícími, ale mezi lidmi, kteří se k žádné víře nehlásí. Papež František je současně pontifikem, který se zajímá o veřejné dění a snaží se do něj z hlediska duchovního rozměru také aktivně vstupovat. V současné dramatické době jsou aktuální také jeho výzvy k pokoji na celém světě, ukončení válečných konfliktů a k opuštění násilí, které se skrývá pod jménem Boha. Tato témata budou také součástí přednášky Jaroslava Šebka.

Přednášející - Doc. Mgr. Jaroslav Šebek, Ph.D. je český historik, pracovník Historického ústavu AV ČR Praha, zaměřující se na dějiny českých zemí 20. století, zejména dějiny politických stran, česko-německé vztahy a církevní dějiny.

Plakát

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality