Biskupství brněnské

Papežská misijní díla informují

Ilustrace
1.10.2016

Paní Jana Zehnalová, diecézní ředitelka PMD pro brněnskou diecézi, informuje: „Po třech letech mají děti opět možnost prožít Misijní kongres PMDD, který se uskuteční 1. října.2016 v Nymburce http://www.missio.cz/udalosti/6-celostatni-misijni-kongres-deti/. Po předchozí domluvě je možné v Nymburce přespat. Samotný program začíná v 10.00 hodin mší svatou, před níž je od 9.00 hodin registrace, po mši misijní divadlo a pětikilometrové hravé putování Nymburkem. Nezapomeňte s sebou přivézt plastová víčka od PET lahví.

Na recepci brněnského biskupství jsou připraveny k odběru misijní kalendáře. Najdete v nich změny: jsou průřezem misijních zemí i naší pomoci jim, neobsahují pohlednice k vystřižení, na jedné straně obsahují dva týdny, takže je více místa na psaní poznámek. Výtěžek z prodeje kalendářů podporuje projekty Papežského misijního díla dětí. Dobrovolný příspěvek za kalendáře posílejte na č. účtu 72540444/2700, VS 740, jako SS je ideální použít své členské číslo PMD, pokud jej máte.

A do třetice: 23. října 2016 budeme s celým světem slavit už 90. Misijní neděli. Vybrané peníze ze sbírek tohoto dne putují na projekty Misijního díla šíření víry. O tom, co je a jak funguje Papežská misijní unie, která se šířením víry souvisí, stejně jako některé podněty k prožití Misijní neděle najdete v právě vycházejícím Zpravodaji PMD v tištěné podobě ve své schránce po objednání na www.missio.cz, na recepci biskupství nebo v elektronické podobě na http://www.missio.cz/katalog/periodika/misijni-zpravodaj/. Další podněty k hlubšímu prožití Misijní neděle, s ním souvisejícího Misijního mostu modlitby, misijního průvodu, přímluvy ke mši svaté a další nápady, které vám mohou ulehčit čas příprav, najdete jako přílohu Zpravodaje nebo na http://www.missio.cz/zapojte-se/misijni-nedele/misijni-komentare-k-prinaseni-obetnich-daru-pri-msi-svate/.“
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality