Biskupství brněnské

Ohlédnutí se za SDM v Krakově

Ilustrace
7.9.2016

Poslední červencový týden se konaly světové dny mládeže v Polsku. Do Krakova se sjelo přes dva a půl milionu mladých lidí z celého světa. Z České republiky se na tuto pouť vydalo šest tisíc mladých a s nimi i 25 seminaristů z Arcibiskupského kněžské semináře v Olomouci. Šest bohoslovců se zapojilo do organizace v rámci přípravného týmu. Celkem byli zapojení ve třech skupinkách: doprava, úklid a doprovázeni otců biskupů. Myslím, že setkání bylo pro všechny velkým povzbuzením ve víře i krásný důkaz existence živého společenství církve.

SDM v KrakověKromě programu v Českém národním centru jsme se také mohli účastnit programu s papežem Františkem, který k nám čtyřikrát promluvil. Přes všechny krásné myšlenky ve mě nejvíc rezonuje ta, že "štěstí není na pohovce" čili z naplnění života v jednoduchém a laxním přístupu, ale v ásce. A to si myslím, že je pro nás seminaristy důležité si uvědomit.

Závěrem zbývá jen říct, že už se teď těšíme na další podobně krásné a hluboké okamžiky, které budeme moci zažít v roce 2019 na Světových dnech mládeže v Panamě.

Bohoslovec Jiří Dyčka (text a foto)

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality