Biskupství brněnské

Ukončení školního roku na církevních školách

Ilustrace
12.7.2016

Na církevních školách brněnské diecéze se žáci a studenti se svými vyučujícími rozloučili s právě uplynulým školním rokem. Již začátkem června byla absolventům slavnostně předána maturitní vysvědčení.

V poslední červnové dny zakončily děkovné mše svaté výuku ve Žďáru nad Sázavou na Biskupském gymnáziu a Střední gastronomické škole, v Jihlavě na Křesťanské základní škole a na Střední odborné škole sociální Matky Boží a v Třebíči na Katolickém gymnáziu.

Také brněnské církevní školy završily školní rok slavnostními bohoslužbami. Modlitby chval a díků za veškerou Boží ochranu, pomoc a dary Ducha svatého zazněly při bohoslužbách v kostele sv. Augustina z úst žáků a studentů Cyrilometodějské základní školy a Cyrilometodějského gymnázia a střední odborné školy pedagogické na Lerchově ulici či v kostele Svaté Rodiny pro všechny z Církevní střední zdravotnické školy Grohova. Na Biskupském gymnáziu na Barvičově ulici zakončili školní rok hudebním festivalem a tradičním Dnem BIGY, jehož součástí byla mše svatá pod širým nebem s oceněním nejlepších studentů a vyhlášením výsledků sportovních soutěží. Na závěr ve čtvrtek 30. června 2016. v katedrále na Petrově sloužil slavnostní mši svatou na poděkování bývalý spirituál školy, nyní nový pomocný biskup Pavel Konzbul. Také v mateřské škole, která funguje při tomto gymnáziu druhým rokem, završili uplynulých 10 měsíců mší svatou a rozloučili se s předškoláky, kteří od září nastoupí do „velké“ základky. Poté následoval táborák s opékáním pro všechny zúčastněné.

Zahradní slavnost a závěrečná besídka před prázdninami ukončily školní rok i v brněnských internátech pro středoškoláky Petrinum a na ulici Grohova.

(Text a foto: Marie Pospíšilová)
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality