Biskupství brněnské

Program cesty papeže Františka do Polska

Ilustrace
27.7.2016

Během své apoštolské cesty do Polska navštíví papež František ve dnech 27. – 31. července 2016 Krakov, Osvětim a Čenstochovou. Hlavním bodem programu bude Světový den mládeže, na němž se očekává přítomnost až dvou milionů mladých z celého světa.

Program zveřejnilo ve čtvrtek tiskové středisko Svatého stolce.

Papež František je očekáván na krakovském letišti ve středu 27. července. Po příletu a přivítání se odebere na hrad Wawel, kde promluví k diplomatům a navštíví polského prezidenta Andrzeje Dudu. Ve zdejší katedrále se pak setká s biskupy.

Ve čtvrtek odletí František na známé poutní místo Čenstochová, kde setrvá v modlitbě před obrazem Černé Madony a bude slavit mši u příležitosti 1050. výročí křtu Polska. Po návratu do Krakova se setká v parku v Krakově-Blonii s mladými lidmi.

V pátek 29. července papež navštíví koncentrační tábor Auschwitz-Birkenau. V pozdním odpoledni zavítá do dětské nemocnice v Krakově. Večer se společně s mladými pomodlí křížovou cestu.

V sobotu František navštíví poutní místo zasvěcené Božímu milosrdenství, na kterém také proběhla 28. května 2016 česká národní pouť. Zde bude slavit mši svatou a vyzpovídá několik mladých. Večer proběhne modlitební vigílie se statisíci až miliony mladými lidmi.

V neděli 31. července pak bude slavit mši sv. u příležitosti Světového dne mládeže. Před odletem se setká s dobrovolníky.

Více zde http://www.cirkev.cz/cs/aktuality/160610program-cesty-papeze-frantiska-do-polska-27-31-7-2016

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality