Biskupství brněnské

Ředitel Proglasu Martin Holík o Pavlu Konzbulovi

Ilustrace
24.5.2016

Ředitel Radia Proglas Mons. Martin Holík se s novým brněnským biskupem Pavlem Konzbulem potkával na chodbách elektrofakulty i Biskupského gymnázia:

„Pavla Konzbula znám z jeho osmiletého působení spirituála a kantora na Biskupském gymnáziu v Brně. Pavel v sobě nezapře myšlení inženýra (jsme spolužáci z elektrofakulty, je odborníkem v oboru tomografie). Jeho kázání jsou břitká, stručná a velmi často humorná. Právě pověstným suchým humorem boduje u mladých i starších. To nejlepší pravidelně vybírá (již osm titulů) pro nakladatelství Cesta, které má šťastnou ruku na osobnosti (vzpomeňme Marka Orko Váchu, Františka Líznu, Richarda Rohra a další). Při poslechu nebo četbě se vždy těším na neotřelý, inspirativní pohled na evangelium, a že důvod zasmání nebude plytký. Skutečně, humor je pro mne atributem otce Pavla a tímto mu vzkazuji, že by v jeho biskupském znaku neměl chybět smajlík s lehce pobaveným úsměvem.“

A připojuji odkaz na publikace Pavla Konzbula, které vydalo Nakladatelství Cesta:
http://cestabrno.cz/24-knihy-autor-pavel-konzbul (Dobro, zlo a hlodavci; Dvířka věčnosti; Jak mluvit s dospívajícími o víře?; Naslouchání; Nesesmolíš; Polednice - být na cestě; Puzzle; Být na cestě).

Mons. Ing. Martin Holík, ředitel Radia Proglas
tel. 605432100, holik@proglas.cz.

Foto archiv Radia Proglas
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality