Biskupství brněnské

Brněnská muzejní noc 2016 v Diecézním muzeu

Ilustrace
21.5.2016

V sobotu 21. května 2016 se od 18.00 do 24.00 hodin uskuteční tradiční Brněnská muzejní noc, která přivádí do Diecézního muzea v Brně na Petrov každoročně stovky návštěvníků.

Čeká na ně mimo noční návštěvu stálé expozice Vita Christi, do níž byl před dvěma měsíci nově nainstalován gotický deskový obraz Madony z Veveří, také otevřená katedrála sv. Petra a Pavla se dvěma varhanními koncerty a pouliční divadlo studentů JAMU na motivy starozákonního příběhu o Josefovi a jeho bratrech. Pro děti jsou připraveny výtvarné dílny a ke zpestření bude tradičně přítomno další biblické zvíře, kterým je protentokrát drobný ptáček, jež je v podobě stehlíka namalován také na vyobrazení Madony z Veveří. Diecézní muzeum se od instalace stálé expozice Vita Christi na adrese Petrov 1 v roce 2006 stalo pravidelným účastníkem Brněnské muzejní noci a tentokrát se jí účastní již podesáté,“ uvádí ředitel Diecézního muzea Martin Motyčka.

Vzhledem k vysokému zájmu návštěvníků budou letos do stálé expozice pouštěny pouze skupiny návštěvníků v půlhodinových intervalech, kdy jim bude při krátkém výkladu vysvětlena symbolika obrazu Madony z Veveří.

Začátky jednotlivých inscenací pouličního divadla jsou stanoveny na 18.30 hodin, 20.00 hodin a 21.30 hodin.

Varhanní koncerty v katedrále sv. Petra a Pavla jsou plánovány v časech 19.00 a 20.30 hodin.

Foto: Jiří Filip
madona

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality