Biskupství brněnské

Studium zasvěceného života

Ilustrace
2.5.2016

Akademie kanonického práva pod patronací Kongregace pro instituty zasvěceného života a společnosti apoštolského života ve spolupráci s Konferencí vyšších představených řeholí v ČR organizuje „studium aktuálních témat zasvěceného života“.

Obsahem studia jsou především otázky kanonicko-právní a celé studium je zaměřeno na prohloubení vzdělání a jeho uplatnění v praktickém životě. Toto studium je určeno zvláště představeným institutů zasvěceného života a společností apoštolského života a formátorům, ale je otevřeno také pro všechny členy těchto společností a členy nových forem zasvěceného života, jakož i pro zájemce z řad kněží a laiků, jsou-li s instituty zasvěceného života svázáni spoluprací např. v oblasti majetkové či právní. Cílem studia je přispět k prohloubení právního a teologického rozměru dané problematiky, jakož i plodnému dialogu a spolupráci mezi instituty a diecézemi.

Studium je koncipováno jako trimestrální dvouleté vzdělávání v rámci trvalé formace. Jednotlivé studijní bloky jsou plánovány na tři soboty během roku (září, únor, květen; přesné termíny a místo konání bude zájemcům včas oznámeno). Zahájení studia je plánováno na září 2016. Přednášky budou vedeny převážně odborníky z římských dikasterií (se simultánním překladem). Účastníci obdrží po absolvování studia osvědčení při závěrečném, v pořadí sedmém setkání, se slavnostním ukončením.

Cena za celé studium: 6.000 Kč

Přihláška ke studiu a další informace ZDE
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality