Biskupství brněnské

Velikonoce 2016 v katedrále sv. Petra a Pavla

Ilustrace
24.3.2016 - 27.3.2016

Velikonočním obřadům v katedrále sv. Petra a Pavla bude předsedat brněnský biskup Vojtěch Cikrle.

ZELENÝ ČTVRTEK
Brněnský biskup Vojtěch Cikrle bude na Zelený čtvrtek v katedrále sv. Petra a Pavla předsedat dopoledne od 9.00 hodin tzv. Missa chrismatis - bohoslužbě se svěcením olejů a s obnovou kněžských závazků, a v 17.30 hodin večerní mši na památku Večeře Páně.

VELKÝ PÁTEK
Na Velký pátek bude biskup Vojtěch v katedrále na Petrově v 15.00 hodin předsedat Velkopátečním obřadům na památku Umučení Páně. Pašije podle sv. Jana zaznějí v podání Svatomichalské gregoriánské scholy, kterou řídí Josef Gerbrich.

BÍLÁ SOBOTA
Večerní vigilii se křtem dospělých katechumenů na Bílou sobotu bude brněnský biskup slavit v katedrále od 21.00 hodin. Slavnost začíná na prostranství před katedrálou žehnáním ohně a velikonoční svíce - paškálu.
Také letos zve brněnský biskup Vojtěch během letošního velikonočního třídenní na pravidelné ranní modlitby do katedrály sv. Petra a Pavla na Petrově. Na Zelený čtvrtek, Velký pátek a Bílou sobotu se zde každoročně se svým biskupem setkávají kněží a věřící z Brna a nejbližšího okolí ke společné denní modlitbě církve. Modlitba se čtením a ranní chvály začínají v tyto dny v 7.00 hodin.

HOD BOŹÍ VELIKONOČNÍ
Na Boží hod velikonoční bude biskup Cikrle slavit bohoslužbu od 10.30 hodin. Mše budou v tento den slaveny také v 7.30 a 9.00 hodin

Plakát

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality