Biskupství brněnské

Centrum pro rodinu a sociální péči se zabydlelo na nové adrese

Ilustrace
29.2.2016

V průběhu února se brněnské Centrum pro rodinu a sociální péči (CRSP) přestěhovalo do nových, modernějších a útulnějších prostor v ulici Biskupská 7. Klienti a příznivci CRSP se tak mohou od pondělí 29. února  2016 těšit na komfortní sály ve zrekonstruované budově v těsné blízkosti Petrova.

„Nové prostory nám nabídlo Biskupství brněnské, které je naším zřizovatelem,“ uvedla ředitelka organizace Marcela Ondrůjová. Budova v Biskupské 7, která řadu let chátrala, tak dostala zbrusu nový kabát a vnitřní prostory byly upraveny dle potřeb budoucího nájemce. Ve druhém patře je pro klienty připravený prostorný Společenský sál, vhodný pro nejrůznější volnočasové aktivity, a útulný Klubový sál pro vzdělávací programy a setkávání. V přízemí je k dispozici nová recepce CRSP a poradenská místnost. Podkroví slouží administrativnímu zázemí organizace.

V nových prostorách bude probíhat většina programů, které CRSP nabízí. Část aktivit však zůstane zachována na původní adrese Josefská 1. Jedná se například o některé programy pro seniory a ukázkové kontaktní pracoviště Family Point Brno-Josefská. „Vyšli jsme tím vstříc našim klientům. Reagujeme na možnosti, které na Biskupské máme, a zároveň umožníme zejména seniorům a rodičům s kočárky využívat našich služeb na místě, které se osvědčilo,“ upřesňuje ředitelka Marcela Ondrůjová, proč nedošlo k přestěhování celé organizace na jednu adresu. Pro rodiny s dětmi bude v nejbližších dnech zřízen na nové recepci CRSP základní Family Point, jehož službu má veřejnost s Centrem pro rodinu a sociální péči spojenou.

Centrum pro rodinu a sociální péči ale nebude jediným nájemcem budovy. Současně s ním zde bude mít sídlo i spolek Spokojený senior – KLAS, jehož zakladateli jsou CRSP a Biskupství brněnské. Do budovy v Biskupské 7 se také vrátí mateřská škola, která bude obývat celé první poschodí.

Nové sídlo CRSP se nachází ve velmi dobré dostupnosti MHD ze zastávky Šilingrovo náměstí – tramvaje č. 5, 6, 11 a 12.

Centrum pro rodinu a sociální péči je nezisková organizace, která od roku 1992 nabízí rodinám volnočasové, vzdělávací a poradenské programy a také podporu v obtížných životních situacích. Cílovými skupinami jsou snoubenci připravující se na manželství, nastávající rodiče, úplné i neúplné rodiny, rodiny s hyperaktivními a neklidnými dětmi, pěstounské rodiny, senioři a také odborníci pracující s rodinami. Důležitou část programové nabídky CRSP  tvoří pastorační programy pro manžele, rodiny a rozvedené. Pro širokou veřejnost CRSP organizuje řadu akcí většího rozsahu jako např. Diecézní pouť rodin ve Žďáru nad Sázavou. CRSP je vlastníkem ochranných známek ke službám FAMILY POINT místo pro rodinu ®, TROJLÍSTEK sblížení tří generací ® a KLAS KLUB AKTIVNÍCH SENIORŮ ®. Zároveň je v Česku jedním z nejodbornějších pracovišť zaměřujících se na problematiku ADHD.

Více:  Lenka Havrlantová
tel.: 542 217 464, mobil: 731 604 219
e-mail: lenka.havrlantova@crsp.cz

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality