Biskupství brněnské

Nová publikace: Poutní místa

Ilustrace
13.1.2016

Na veletrhu cestovního ruchu bude uvedena nová brožura POUTNÍ MÍSTA, která prezentuje více než osmdesát poutních míst brněnské diecéze.

Brožura Poutní místa uvádí u každé lokality kromě stručného popisu konkrétního poutního místa také řadu dalších doplňujících informací, například termíny nedělních bohoslužeb a hlavních poutních slavností, kontaktní údaje či dopravní dostupnost.

Na více než šedesáti stranách formátu A6 najdou návštěvníci nejen velká a známá poutní místa, ale také malé kapličky uprostřed lesů či polí, dostupné často jen na kole či pěšky. Součástí brožurky je také přehledná mapka a nabídka pokojného zázemí na farách či v klášterech, kde mohou zájemci najít prostor pro odpočinek a obnovu duchovních, duševních i fyzických sil.

"Pouť nás má přivést k tomu, abychom opustili vyšlapané cesty a objevili něco nového. Ty nejkrásnější zážitky často neprožijeme na místech, kde to předpokládáme, ale čekají nás při toulkách po malých zastrčených místech, na odbočkách z hlavních cest, které ani nejsou na mapách. Proto i na následujících stránkách najdete nejen velká a známá poutní místa, ale také kapličky uprostřed lesů či polí obklopené krásou přírody a Božího stvoření. Slovy papeže Františka Vám přeji, abyste při putování na posvátná místa objevili „lásku Boha, který potěšuje, odpouští a dodává naději,“ říká brněnský biskup Vojtěch Cikrle v úvodu nové publikace.

Brožura bude pro návštěvníky a poutníky zdarma k dispozici poprvé na letošním veletrhu a následně - od začátku poutní a turistické sezóny roku 2016 - na poutních místech v brněnské diecézi.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality