Biskupství brněnské

Fotogalerie z oslav Dne Brna 2015

Ilustrace
17.8.2015

Ve dnech 15. - 16. srpna 2015 probíhaly v jihomoravské metropoli letos jubilejní oslavy Den Brna na počest 370. výročí úspěšné obrany města Brna proti Švédům v roce 1645.

V sobotu 15. srpna promluvil k Brňanům na náměstí Svobody brněnský biskup Vojtěcha Cikrle a primátora statutárního města Brna Ing. Petr Vokřál. Poté společně položili kytice v hrobce jezuitského kněze P. Martina Středy.

Biskup Cikrle se v 16.00 hodin připojil ke stovkám diváků, aby byl svědkem rekonstrukce historické bitvy o Brno na Kraví hoře a večer v 18.00 hodin slavil pontifikální bohoslužbu na poděkování Bohu a za šťastnou budoucnost města Brna v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Starém Brně, kde je v současnosti umístěn obraz Panny Marie Svatotomské, ochránkyně Brna.

V neděli 16. srpna 2015 v 10.30 hodin v katedrále sv. Petra a Pavla slavil pontifikální bohoslužbu pražský arcibiskup kardinál Dominiku Duka, OP. Po mši dostali přítomní na památku kartičku s Pannou Marií Svatotomskou, ochránkyní města i každého z nás.

Fotogalerie

Foto: Vít Kobza
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality