Biskupství brněnské

Noc kostelů 2015: Soutěž pro dvojice mladých detektivů letos již po šesté

Ilustrace
29.5.2015

Pátrací a vědomostní soutěž zavede zvídavé dvojice do několika kostelů v centru Brna, aby se zde pokusily odhalit tajemství - málo známé skutečnosti z historie, stavby nebo výzdoby vybraných kostelů. Kostely jsou v blízkém sousedství (v centru) a jen v tento den jsou mimořádně všechny najednou otevřeny.

Zájemci ve věku od osmi do patnácti let se mohou přihlásit a vyzkoušet svoji rychlost i pátrací schopnosti právě v páteční večer 29. května 2015. Od 18.00 do 20.00 hodin na Moravském náměstí (napravo od kostela sv. Tomáše) ve stanu dětských soutěží mají možnost získat mapu „pokladu“. Soutěží dvojice, každý musí získat a dovést si kamaráda, spolužáka, sourozence. Všichni soutěžící, kteří navštíví vybrané kostely, získají důkaz o návštěvě (razítko) a vrátí se na místo startu do 21. hodiny, obdrží velkou čokoládovou odměnu.

Nejšikovnější dvojice, které odhalí všechna Tajemství kostelů, získají navíc i hodnotné věcné ceny, použitelné hned o prázdninách: kvalitní batohy, čelové svítilny, knihy z historie Brna..Vyhlášení nejlepších bude po 21. hodině v blízkosti místa startu a cíle soutěže na Moravském náměstí.

Pozvánka v příloze

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality