Biskupství brněnské

Karmelitky z Dačic zvou k hodinové modlitbě za mír

Ilustrace
26.3.2015

Karmelitky z Dačic zvou k duchovní oslavě narození jejich zakladatelky: "Dne 28. března 2015 oslavíme pětisté výročí narození naší Svaté Matky, zakladatelky reformovaného Karmelu, svaté Terezie od Ježíše.

Blížící se jubileum přináší novou iniciativu, ke které vás chceme přizvat. Z centra našeho Řádu přišlo pozvání oslavit toto vzácné výročí sv. Terezie společnou hodinovou modlitbou za mír ve čtvrtek 26. března 2015. Spojíme se tak s bratry a sestrami našeho Řádu a se všemi, kteří se k nám po celém světě připojí a budeme společně prosit nebeského Otce za dar míru. Velkou radostí je pro nás i podpora Svatého otce Františka, který se nejen připojí, ale hodinu světové modlitby v tento den sám zahájí. V naší kapli Matky Boží v Dačicích bude možnost adorace na tento úmysl ve čtvrtek 26. března od 16.30 hodin a po ní následují nešpory v 17.30 hodin.

Symbolickým znamením hodiny modlitby za mír konané 26. března 2015 po celém světě bude zažehnutá svíce na veřejnosti přístupném místě; u nás bude umístěna před klášterním kostelem sv. Antonína Paduánského. Samotný den výročí, tedy v sobotu 28. března 2015, bude v našem kostele ranní bohoslužba ve slavnostním duchu v 8.00 hodin."

K hodinové modlitbě za mír je možné se připojit kdekoliv.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality