Biskupství brněnské

Katecheze pro světové setkání rodin ve Filadelfii

Ilustrace
22.3.2015

Osmé Světové setkání rodin se letos uskuteční ve dnech 22. až 27. září ve Filadelfii. Národní centrum pro rodinu zveřejnilo na svých stránkách český překlad tematických katechezí.

Brno: Ve dnech 22.až 27. září 2015 přivítá město Filadelfie v Pensylvánii účastníky VIII. Světového setkání rodin, na kterém přislíbil svoji účast i papež František. Minulé setkání proběhlo v červnu 2012 v Miláně a zúčastnily se ho statisíce lidí. Na mši se Svatým otcem byl přítomen více než milion lidí z celého světa.

Od prvního Světového setkání rodin v roce 1994, jejichž tradici založil blahoslavený Jan Pavel II., se tato setkání snaží posílit pouta rodin po celém světě. Každé Setkání rodin má své téma, jehož cílem je zdůraznit význam rodiny a upozornit na její skutečnou hodnotu pro dobro společnosti.

Národní centrum pro rodinu nyní přináší oficiální překlad přípravných katechezí, které jsou k dispozii v příloze nebo ke stažení ZDE.

Další aktuální informace budou postupně zveřejňovány na webových stránkách www.rodiny.cz v záložce Světové setkání rodin.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality