Biskupství brněnské

Velikonoční festival duchovní hudby 2015

Ilustrace
29.3.2015

Filharmonie Brno připravila v letošním roce pro milovníky vážné hudby a architektonických skvostů města Brna další - již 24. ročník Velikonočního festivalu duchovní hudby, který proběhne ve dnech 29. března až 2. dubna 2015. Zájemci se mohou těšit na večery plné hudby v řadě brněnských kostelů, a také na další festivalové akce.

Každý ročník Velikonočního festivalu má v posledních letech svůj vlastní motiv. V duchu Labyrintu Jana Amose Komenského je posluchač vybídnut k pohybu (Pouť, 2012), vyjití (Exodus, 2013) a objevování dalších směrů, míst a témat (Východ – Počátek, 2014; Západ – Ratio, 2015), aby nakonec našel cestu z bludiště zpět do svého nitra (Srdce – Útočiště, 2016).

Jak uvádějí organizátoři: Tematické vymezení festivalu v roce 2015 je zrcadlové vůči předešlému ročníku. Festival je věnován opačné světové straně, ale také tématům eschatologickým a apokalyptickým, racionalitě. Oblouk mezi staletími se bude klenout napříč středověkými chorálními zpěvy, renesanční polyfonií z unikátních brněnských rukopisů, soudobou duchovní tvorbou českých i zahraničních skladatelů až k závěrečnému koncertu v katedrále sv. Petra a Pavla na Petrově, na němž zazní velikonoční kombinace mistrovských děl rakouského skladatele a varhaníka Antona Brucknera pod taktovkou šéfdirigenta Filharmonie Brno Aleksandara Markoviće.

„Zažijte nevšední Velikonoce a užijte si zvuku v nejkrásnějších koncertních síních Brna - 6 výjimečných koncertů v 5 chrámech v centru Brna a 3 noční při svíčkách…,“ lákají organizátoři.

Více na
http://www.mhf-brno.cz/velikonocni-festival-duchovni-hudby/program/

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality