Biskupství brněnské

Období plesů klepe na dveře

Ilustrace
16.1.2015

„K životu křesťana patří i radost ze vzájemného společenství a oslava výsledků dobrého díla,“ říká P. Pavel Bublan, děkan a farář v Moravském Krumlově.

Právě jeho farnost byla letos v diecézi první - vlnu farních zábav a tance odstartovala už 3. ledna. Krumlovští katolíci a jejich přátelé se tradičně sešli v sále hotelu Epopej, kam pozvali také sesterské farnosti Kadov, Petrovice, Vémyslice a Mikulovice u Znojma. „Byl to pěkný zážitek, lidé odcházeli spokojeni. Já hlavně obdivuji, jak příjemnou atmosféru dokáže i na plesech vytvářet náš pan děkan. Všechny stoly stačil obejít, se všemi účastníky pohovořit, povzbudit je,“ chválí jedna z organizátorek plesu Jana Havlová.

Následující sobotu se na farním plesu bavili občané z Kunštátu na Moravě, Žatčan a Újezda. A maratón dobré zábavy bude v brněnské diecézi pokračovat:
* 16. ledna má škraboškový bál farnost Náměšť nad Oslavou.
* 17. ledna roztančí katolíci při svém plese kulturní dům ve Velké Bíteši. * Týž den se uskuteční farní plesy také v Brně-Řečkovicích, v Brně-Židenicích a v Ořechově.
* 23. ledna pořádá ples brněnské diecézní centrum mládeže. Účastníci se sejdou v 19 hodin k bohoslužbě v kostele sv. Leopolda a ples pak proběhne v sousedním sále Milosrdných bratří. * Ve stejný den se koná v Šumné 16. Fatymský ples.
* Na 24. ledna svůj ples připravila farnost u sv. Tomáše v Brně.
* V Hodoníně a v Olešnici bude farní ples 31. ledna, v Břeclavi 6. února.
* Jubilejní 5. ples farnosti při katedrále na Petrově se bude konat 7. února, ve stejný den se uskuteční i ples slavkovského děkanství.
* Ples farnosti v Hustopečích je připraven na 13. února, letos ve stylu třicátých let. Tentýž den proběhne i ples třebíčských farností.
* A na plesy, které 14. února sezónu uzavřou, tentokrát zvou brněnské farnosti u svatého Jakuba a v Husovicích. Farních plesů je v brněnské diecézi připraveno jistě víc, zde byly zaznamenány pouze ty, které farnosti zveřejnily do uzávěrky tohoto vydání.

Autor: Václav Štaud (převzato z Katolického týdeníku č. 3/2015)

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality