Biskupství brněnské

Psaní z míst, kde to hořelo

Ilustrace
8.10.2014

První přednáška podzimního přednáškového cyklu Moravskoslezské křesťanské akademie se uskuteční 8. října 2014 od 18.30 hodin na Fakultě Sociálních studií Masarykovy univerzity (v místnosti P31). Přednáška Vojtěcha Boháče nese název: Rok na Ukrajině: Psaní z míst, kde to hořelo.

Jak uvádějí organizátoři: "Během posledního roku se pod Ukrajinou začala lámat pomyslná tektonická deska, která nyní rozděluje Evropu na dvě části.
Zjednodušeně by se dalo říct, že tento zlom oddělil Rusko od zbytku Evropy. Nejde přitom jen o geografii, ale také o rozkol ve vnímání různých témat: co je pravda a kdo komu lže, jak jsou lidé obecně informováni o dění ve světě, či kdo je v současné době na mezinárodním poli "ten dobrý" a kdo " ten zlý". Tento rozkol se přitom netýká jen Ruska a Ukrajiny, ale evropské veřejnosti v nejširším smyslu.
Přednáška Vojtěcha Boháče: Rok na Ukrajině: Psaní z míst, kde to hořelo, nemá ambice odpovědět na tyto ani podobné otázky. Hlavním cílem je zprostředkovat jeden výbušný rok očima člověka, který se na jeho začátku vydal na roční studijní pobyt na Krymu. Kromě studia však prošel i stáží v simferopolskou redakci ruskojazyčných novin Segodnya ukrajinského oligarchy Rinata Achmetova, moskevskou redakcí anglojazyčného denníku The Moscow Times a nakonec jako bloger serverů iHNed Dialog a reportér Hospodářských novin z Krymu a válčícího Donbasu."

Plakátek
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality