Biskupství brněnské

Věřící zaplnili brněnskou katedrálu, aby uctili faráře arského

Ilustrace
19.9.2014

Více než osmdesát kněží a jáhnů a téměř tisíc věřících zaplnili včera večer (18. září 2014) katedrálu sv. Petra a Pavla v Brně, aby uctili relikvii sv. Jana Maria Vianneye. Bohoslužbu, které předsedal brněnský biskup Vojtěch Cikrle, přenášelo v přímém přenosu Radio Proglas. Poslechnout si ji můžete ze záznamu, který je ke stažení zde.

Brno: Srdce svatého faráře arského přivezli do České republiky dva francouzští kněží z Arsu P. Frédéric Vollaud a P. Roland Varin. Ten měl také v Brně na Petrově přednášku pro kněze.

Setkání pro veřejnost bylo zahájeno v 16.15 hodin slavnostním liturgickým průvodem do zaplněné katedrály. Po společném uctění relikvie následovala modlitba růžence, kterou vedl biskup Vojtěch Cikrle, a chvíle ticha k soukromé adoraci. Při bohoslužbě od 17.30 hodin pronesl homilii P. Frédéric Vollaud a vyzvedl v ní několik základních duchovních poselství svatého faráře arského.

Stovky věřících až do 22.00 hodin využíli možnosti k individuálnímu uctívání relikvie, k tiché modlitbě a k rozjímání. Velký zájem byl rovněž o zhlédnutí dokumentárního filmu o sv. Janu Vianneyovi.

Dnešní zastavení poutníků s relikvii svatého faráře arského je v Koclířově od 9.00 do 15.00 hodin.

Foto: Josef Múčka

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality