Biskupství brněnské

Milosrdní bratři založili v Brně mateřskou školu

Ilustrace
10.9.2014

V brněnském klášteře milosrdných bratří byla k 1. září 2014 otevřena nová mateřská škola s kapacitou patnácti dětí. Připojuje se k řadě církevních vzdělávacích zařízení v brněnské diecézi. Zřizovatelem školky je Konvent Hospitálského řádu sv. Jana z Boha – Milosrdných bratří v Brně a doplňuje služby poskytované v areálu kláštera. Školka fungovala již dříve přímo pod konventem jako součást Rodinného centra Benjamin, avšak po splnění všech legislativních požadavků školského zákona č.561/2004 Sb. byla založena nová právnická osoba. Její oficiální název zní Mateřská škola Milosrdných bratří s.r.o. (IČO 03269205).

Toto zařízení je určeno pro děti předškolního věku. Péče o děti v mateřské škole je zajištěna pracovnicemi, jejichž profese odpovídají legislativním požadavkům i potřebám dětí. V týmu pracovníků s dětmi je speciální pedagožka se zaměřením na logopedickou péči a zabývající se dlouhodobě problematikou syndromu ADHD a neklidu u dětí, dále speciální pedagožka a arteterapeutka, a nakonec pedagogická asistentka pro individuální podporu jednoho z dětí.

Školka má nyní možnost využívat krásné prostory kláštera, nádvoří a přilehlé zahrady k aktivitám, které rozvíjejí osobnost každého dítěte, na základě vzájemné úcty a v duchu principů spirituality milosrdných bratří. Jsme rádi, že je možné hledat stále nové možnosti projevu hospitality – křesťanské péče o bližní. Hospitalitu není třeba chápat pouze jako péči o nemocné a staré, ale i jako péči o děti, jejich výchovu ke zdravým hodnotám. Taková péče může mít pozitivní dopad na celou společnost.

Více informací o mateřské škole naleznete na stránce rodinnecentrum.milosrdni.cz.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality