Biskupství brněnské

Předseda Papežské akademie pro život v Brně

Ilustrace
16.10.2014

V říjnu 2014 do Brna zavítá předseda Papežské akademie pro život J. E. Mons. Ignacio Carrasco de Paula, který přednese svůj příspěvek na téma ochrany života od početí po přirozenou smrt v rámci III. ročníku interdisciplinární konference Nejmenší z nás: Právní ochrana osob před narozením.

 

Konference, která se letos uskuteční ve čtvrtek 16. října 2014, se snaží poukázat na v mnohém groteskní plášť legislativy týkající se ochrany nenarozených lidí, aby tak připravila prostor pro změnu této legislativy v legislativu respektující vědecké poznatky, legislativu, která bude spravedlivá a prospěšná, která bude respektovat lidskou důstojnost všech lidí.

 

K účasti na letošní ročník konference také přijal pozvání předseda Evropského centra pro právo a spravedlnost Grégor P. Puppinck z Francie. Na konferenci dále vystoupí se svými příspěvky přednášející ze Slovenska a České republiky.

 

Letošní ročník konference se koná pod záštitou místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace MVDr. Pavla Bělobrádka, Ph.D., MPA a děkana Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze ThLic. Prokopa Brože, Th.D. a s podporou děkana Teologické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích doc. Tomáše Machuly, Ph.D., Th.D.

 

Program a další informace včetně registrace viz web: http://nejmensiznas.cz/. Konference není spojena s poplatkem.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality