Biskupství brněnské

Diecézní muzeum si našly stovky návštěvníků

Ilustrace
19.5.2014

I přes nepříznivé počasí navštívilo během sobotního 10. ročníku Brněnské muzejní noci více než osm set návštěvníků prostory Diecéznímu muzea na Petrově.

Sobota 17. května 2014 byla dnem, kdy se brněnská muzea a galerie společně připojily k Mezinárodnímu dni muzeí akcí Brněnská muzejní noc 2014. Desátého jubilejního večera se již po desáté zúčastnilo také Diecézní muzeum v Brně. Bohatý program, jehož součástí bylo pouliční vystoupení studentů JAMU s dramatizací Podobenství o marnotratném synu, či mimořádné zpřístupnění věží katedrály sv. Petra a Pavla za zvýhodněné vstupné, přilákal na Petrov celkem 800 návštěvníků.

Vedoucí muzea Mgr. Martin Motyčka uvádí: "Samotnou expozici Diecézního muzea Vita Christi navštívilo 300 příchozích, což je při nepřízni počasí, která letošní muzejní noc provázela, číslo úctyhodné. Návštěvníci, kteří neodolali a Diecézní muzeum navštívili, byli odměněni osobním přístupem pracovníků muzea při opakovaných komentovaných prohlídkách stálé expozice a byli také upozorněni na blížící se Noc kostelů."
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality