Biskupství brněnské

Papež rodinám: Vaše modlitba bude pokladem církve

Ilustrace
9.5.2014

Papež František napsal dopis rodinám, v němž prosí o modlitbu za nadcházející biskupskou synodu. Ta se uskuteční ve dnech 5. – 19. října 2014 a jejím tématem bude právě situace rodin.

Vatikán: „Vaše modlitba bude poklad, který obohatí církev.“ O přímluvu za nadcházející biskupskou synodu poprosil papež František rodiny v dopise, který 25. února 2014 publikovalo tiskové středisko Svatého stolce. Biskupská synoda začne 5. října 2014 a jejím tématem bude „Pastorační výzvy rodin v kontextu evangelizace“.

„Modlitební podpora je více než kdy jindy potřebná a významná především z vaší strany, drahé rodiny. Blížící se shromáždění synody se bude totiž zvlášť věnovat vám, vašemu povolání a poslání v církvi a ve společnosti, problémům v manželství, rodinném živote, při výchově dětí, a úloze rodin v poslání církve,“ píše papež. S tím, že v roce 2015 se bude také konat druhé zasedání synody, v září 2015 pak Světové setkání rodin ve Philadephii. „Modleme se tedy všichni společně, aby skrze tyto události církev opravdu rozlišila a ve světle a síle evangelia přijala vhodné pastorační prostředky k tomu, aby rodiny dokázaly čelit aktuálním výzvám.“

V následující části dopisu se papež zamýšlí nad postavou Marie a Josefa, kteří přináší dítě Ježíše do chrámu. František poukazuje také na postavu Simeona a Anny a dodává, že Kristus spojuje generace. Rodinám též píše: „Prožíváte tolik hezkých chvil… Jestliže však chybí láska, schází i radost. A autentickou lásku nám dává Ježíš: Dává nám své Slovo, jež osvěcuje naši cestu; dává nám Chléb života, který nás posiluje v každodenních těžkostech.“

Biskupské synodě předcházelo rozeslání dotazníku, který měl sloužit ke zjištění situace, v níž se nachází rodiny po celém světě. O odpovědích diskutovali také kardinálové během konzistoře ve dnech 20. – 21. února 2014.

Převzato z http://tisk.cirkev.cz/ze-zahranici/papez-rodinam-vase-modlitba-bude-pokladem-cirkve/

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality