Biskupství brněnské

Brněnská Muzejní noc 2014 v Diecézním muzeu

Ilustrace
17.5.2014

V sobotu 17. května 2014 se koná již desátý ročník Brněnské muzejní noci, akce, která pravidelně láká desítky tisíc návštěvníků. Již od založení této jedinečné akce se pravidelně připojuje také Diecézní muzeum v Brně.

V čase od 18.00 do 24.00 hodin zde bude volně přístupná stálá expozice sakrálního umění Vita Christi – Život Kristův, kterou doprovodí další programy.

Brno: Stálá expozice sakrálního umění Vita Christi – Život Kristůvna je jedinečným souborem soch a obrazů z brněnské diecéze, který představuje příběh života Ježíše Krista. Zajímavý interpretační zážitek nabízí srovnání výtvarné řeči exponátů s texty evangelijních zpráv a současnými symbolickými objekty. Návštěvníci se mohou v časech 19.00 hodin a 20.30 hodin zúčastnit mimořádných komentovaných prohlídek stálé expozice, případně v 18.30 hodin,, 20.00 a 21.30 hodin zhlédnout v historickém okolí brněnské katedrály sv. Petra a Pavla dramatizaci biblického Podobenství o marnotratném synu v podání studentů JAMU. Pro děti je v prostorách muzea připraven bohatý výtvarný program. Zájemcům z řad návštěvníku Brněnské muzejní noci bude do 22.00 hodin mimořádně zpřístupněna také katedrála sv. Petra a Pavla. Posledním příchozím bude vstup do prostor Diecézního muzea umožněn ve 23.00 hodin.

V letošním roce se do Brněnské muzejní noci zapojí devatenáct kulturních institucí z Brna a okolí – k tradičním účastníků patří Moravská Galerie, Muzeum města Brna, Muzeum Brněnska, Moravské zemské muzeum, Technické muzeum v Brně a také Diecézní muzeum. Celkový výčet spolupracujících institucí, stejně jako podrobný program je k dispozici na stránkách www.brnenskamuzejninoc.cz.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality