Biskupství brněnské

Velikonoční festival duchovní hudby 2014

Ilustrace
13.4.2014 - 27.4.2014

Filharmonie Brno připravila v letošním roce pro milovníky vážné hudby a architektonických skvostů města Brna další ročník Velikonočního festivalu duchovní hudby, který proběhne ve dnech 13. až 27. dubna 2014.

Jak uvádějí organizátoři, koncepce Velikonočního festivalu duchovní hudby je v roce 2014 věnována hledání různých významových vrstev Východu ve smyslu strany vycházejícího slunce, počátku, ženy. Připomenuta bude východní křesťanská liturgie a její vlivy (srbská pravoslavná hudba 19. a počátku 20. století, Janáčkova Glagolská mše). Dalšími tématy budou inspirace východem v evropské hudbě a motiv ženy v barokním oratoriu o svaté Heleně, ve Dvořákově oratoriu Stabat Mater a v projektu Ivy Bittové. Druhou osnovou festivalového programu je připomínka Roku české hudby v dílech domácích autorů (Dvořák, Janáček, Handl Gallus, autorský projekt Ivy Bittové ve spojení s chorálními zpěvy z Jistebnického kancionálu) i v dalších souvislostech (Caldarovo oratorium dal roku 1736 v Brně provést hrabě Questenberg).

Zájemci se mohou těšit na deset večerů plných hudby v brněnských kostelech a také na další festivalové akce.
Úvodní koncert, na němž zazní Stabat Mater Antonína Dvořáka, zahájí brněnský biskup Vojtěch Cikrle v neděli 13. dubna 2014 ve 20.00 hodin v kostele sv. Janů (u minoritů)

Více na http://www.mhf-brno.cz/velikonocni-festival-duchovni-hudby/

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality