Biskupství brněnské

Slavnostní odhalení desky na kostele sv. Jakuba v Brně

Ilustrace
21.3.2014

Pro všechny příznivce poutní turistiky a Svatojakubské cesty připravila Centrála cestovního ruchu - Jižní Morava se sídlem v Brně seminář, který se uskuteční 21. března 2014 od 10.00 hodin v Brně na Údolní ulici č. 33. Akce se zúčastní přednášející a hosté z ČR a Rakouska (tlumočení zajištěno). Podrobnější informace včetně programu jsou na webové stránce projektu www.jakubskacesta.cz.

 

Po skončení přednáškové části se účastníci semináře vydají ke kostelu sv. Jakuba v Brně, kde bude ve 14.30 hodin odhalena tabule s informacemi o moravské větvi Svatojakubské cesty.

Svatojakubské cesty jsou historickými poutními cestami, které tvoří celoevropskou síť tras směřujících k hrobu sv. Jakuba staršího v Santiagu de Compostela. První vyznačený moravský úsek z Brna do Mikulova vznikl napojením na Svatojakubskou cestu ve rakouském Weinviertelu. Délka trasy činí od kostela svatého Jakuba v Brně až po státní hranici u Mikulova cca 62 kilometrů, lze ji tedy pohodlně projít během dvou až třídenního pochodu.

V rámci projektu „Rozvoj pěší turistiky podél Svatojakubské cesty, CZ0251,“ financovaného z Fondu malých projektů, podařilo se v loňském roce zorganizovat schůzky s představiteli obcí a dalších subjektů podél Svatojakubské cesty a také první poutní pochod pro veřejnost. Pro zájemce je vytištěn letáček s kredenciálem.

Všechny zájemce o tento druh turistiky, která se v Evropě těší stále větší oblibě, zveme k účasti na tomto setkání, na kterém bude možno získat vyčerpávající informace i podklady pro publikační využití.

 

 

 

Více informací naleznete na www.jakubskacesta.cz .

Kontakt: Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava, Radnická 2, 602 00 Brno, info@ccrjm.cz

 

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality