Biskupství brněnské

Biskup Cikrle předal medaile sv. Cyrila a Metoděje

Ilustrace
5.2.2013

Při příležitosti oslavy Dne zasvěceného života v sobotu 2. února 2013 předal brněnský biskup Vojtěch Cikrle v katedrále sv. Petra a Pavla představeným řádů, kongregací a komunit zasvěceného života působících v brněnské diecézi medaili sv. Cyrila a Metoděje.

Brno: Setkání řeholníků, řeholnic a osob zasvěceného života v brněnské diecézi bylo zahájeno přednáškou P. Jeronýma Františka Jurky, OFM, provinciála Řádu menších bratří františ­kánů. Po přednášce následovala pontifikální bohoslužba, při které přítomní obnovili svou připravenost ke službě Bohu a druhým lidem. V závěru mše biskup Vojtěch Cikrle všem poděkoval za modlitby a oběti, které přinášejí pro Boží království, a představeným řádů, kongregací a komunit zasvěceného života předal medaili sv. Cyrila a Metoděje jako symbolické připomenutí života plně odevzdaného do služby Bohu.

Již tradičně následovala možnost vzájemného sdílení a přátelského posezení v prostorách biskupství při malém občerstvení. V brněnské diecézi působí 15 mužských a 23 ženských řeholí, sekulární instituty a společnosti apoštolského života.

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality