Biskupství brněnské

Vlasta Švejdová vystavuje v Masarykově onkologickém ústavu

Ilustrace
1.11.2012

Galerie Žlutý kopec Masarykova onkologického ústavu v Brně pořádá vernisáž výstavy obrazů Vlasty Švejdové s názvem KRAJINA ŽEN.

 

Akce se koná ve čtvrtek 1. listopadu 2012 v 15.30 hodin v prostorách Galerie, 2. patro Švejdova pavilonu Masarykova onkologického ústavu v Brně na Žlutém kopci.

 

Vlasta Švejdová obohacuje svou citovostí, darem všímat si obyčejných věcí a poeticky vystihovat život kolem nás. Před lety patřila spolu s další brněnskou výtvarnicí Marií Plotěnou ke vzácné výjimce mezi desítkami mužských karikaturistů, víra ovlivnila její tvorbu do té míry, že se začala víc soustřeďovat na vztahy v rodině a na život dětí. Je autorkou ilustracípro Český slabikář a pracovní sešity pro prvňáčky, autorkou 8 kreslených filmů, desítek výstav u nás i v zahraničí. Ilustrovala 80 knížek leporel, dokončila soubor ilustrací ke všem klasickým pohádkám. Sama pro děti napsala dvě knížky - Kaštánek a Na hradě už nestraší. Jak přiznává, měla velkou trému, když se na ni obrátili z nakladatelství s přáním, aby ilustrovala Broučky Jana Karafiáta, spojené s výtvarným mistrovstvím Jiřího Trnky. "Její" Broučci už vyšli v několika vydáních. Vlasta Švejdová je matkou čtyř dětí a už také mnohanásobnou babičkou.

Plakát

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality