Biskupství brněnské

Benefiční Svatováclavský koncert

Ilustrace
27.9.2012

Benefiční Svatováclavský koncert mladého pěveckého sboru Santini z Telče se uskuteční ve čtvrtek, 27. září 2012 v 19.00 hodin v kostele Proměnění Páně v Třebíči Jejkově.

Římskokatolická farnost Třebíč Jejkov společně s pěveckým sborem SANTINI Telč pořádá slavnostní benefiční SVATOVÁCLAVSKÝ KONCERT, který se uskuteční ve čtvrtek 27. září 2012 v 19 hodin v kostele Proměnění Páně v Třebíči Jejkově. V podání tohoto mladého, dynamicky se rozvíjejícího pěveckého sboru zazní nejen klasické skladby světové duchovní hudební literatury, ale také oblíbené spiritiuály.

Chrámový smíšený pěvecký sbor Santini, který působí ve farnosti Telč od roku 2008, se věnuje interpretaci hudby všech žánrových kategorií se zvláštním zaměřením na hudbu duchovní a liturgickou. V současné době má 20 členů. Sbor působí nejenom ve městě Telči a okolí, koncerty organizuje i ve vzdálenějších městech a obcích. Hudební soubor přes krátkou dobu své existence ukázal, že je životaschopným a rychle se rozvíjejícím hudebním tělesem, sborem zpěváků a zpěvaček, kteří vědí, proč se chtějí produkci duchovní hudby věnovat a kteří jsou schopni pro uskutečnění svých cílů obětovat svůj čas, námahu i své peníze.

Dobrovolné vstupné ze SVATOVÁCLAVSKÉHO KONCERTU bude věnováno na opravu jejkovských varhan, na jejichž rekonstrukci se právě v tuto dobu již intenzívně pracuje. Celková cena modernizace ovládací traktury, vyčištění a naladění nástroje činí 1,9 mil. Kč. Díky štědrým dárcům má o.s. Jejkovské varhany na svém účtu již 0,5 mil. Kč.

Více na www.santini-telc.cz

Plakát

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality