Biskupství brněnské

Charita vyhlašuje sbírku pro Sýrii

Ilustrace
21.3.2012

Bombardování a palba v syrském městě Homs zabila desítky civilistů a stovky lidí musí přežívat ve zničených domech či v jiných úkrytech. Nadále pokračují pouliční nepokoje i v dalších syrských městech. Charita Česká republika vyhlašuje finanční sbírku s názvem Charita ČR pro Sýrii. Peníze budou využity na dodávky jídla a jinou materiální pomoc obyvatelům v zasažených městech i uprchlíkům, kteří byli nuceni ze Sýrie odejít.

Podle dostupných zpráv není lehké dostat jídlo, vodu ani jinou pomoc těm, kdo v poničených městech ještě zůstávají. Partner Charity ČR, jehož jméno ani lokalizaci nelze s ohledem na jeho bezpečnost prozradit, se snaží distribuovat jídlo desítkám rodin, které násilí ve městě postihlo. Problémy jsou hlášeny také z okolních zemí, kam utíká spousta syrských rodin.

Jsem stále zaskočen událostmi ve městě Homs a vlastně v celé Sýrii. Doufám, že se podaří dostat pomoc alespoň těm, kteří ztratili nejvíc, tedy celým rodinám v bombardovaných částech města,“ říká k situaci v Sýrii Oldřich Haičman, ředitel Charity Česká republika.

Čeští dárci mohou přispět na pomoc Sýrii zasláním příspěvku na účet Charity ČR, číslo účtu: 55660022/0800 u České spořitelny, variabilní symbol 182.

Zasíláním DMS zprávy ve tvaru CHARITACR na číslo 87 777. Cena DMS je 30 Kč, z níž Charita ČR obdrží 27 Kč.

  

Kontakt:

Jitka Kozubková, PR manažerka humanitární pomoci a rozvojové spolupráce, 603 511 242, jitka.kozubkova@charita.cz

Oldřich Pospíšil, humanitární pomoc a rozvojová spolupráce, oldrich.pospisil@charita.cz

Jan Oulík, Tiskové oddělení, 603 895 984, jan.oulik@charita.cz

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality