Biskupství brněnské

Biskup Cikrle vydává publikaci provázející brněnskými chrámy

Ilustrace
14.12.2011
fotoV těchto dnech se k prvním čtenářům dostává nová kniha brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho nazvaná Kostel - živé místo k setkávání.

Brno: Biskup Vojtěch Cikrle se nechal inspirovat uměleckými fotografiemi Libora Teplého (www.fotep.cz), k nimž napsal krátké duchovní texty zamýšlející se nad posláním kostela a jeho jednotlivými součástmi.

Jak říká v úvodu knihy: „Fotografie Libora Teplého zachycují svou jedinečnou schopností vyprávět interiéry a exteriéry brněnských římskokatolických chrámů. Chci jimi společně s vámi procházet a jen stručným komentářem příslušejícím tichu kostela přiblížit těm, kdo do těchto prostor nevstupují příliš často, k čemu byly a jsou kostely stavěny, co se v nich nachází a k čemu mohou inspirovat. Přijměte tedy pozvání průvodce, kterého pro tuto chvíli nezajímají letopočty, autoři uměleckých skvostů ani výšky věží.“

Kniha je k dostání na oddělení Služeb Biskupství brněnského, Petrov 5, 602 00 Brno a také v některých brněnských prodejnách křesťanské literatury. Je možné ji zaslat i na dobírku.

Kontakt: Božena Spáčilová tel. 533 033 211 (spacilova@biskupstvi.cz)
Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality