Biskupství brněnské

Betlémské světlo 2011

Ilustrace
10.12.2011
Ekumenická bohoslužba spojená s převzetím Betlémského světla proběhne v sobotu 10. prosince 2011 ve 14.00 hodin v chrámu Zur Heiligen Familie ve Vídni (Familienplatz 8).

Brno: V České republice se jako vždy stane první zastávkou Betlémského světla jihomoravská metropole. Již v neděli 11. prosince v 9.00 hodin při mši v katedrále sv. Petra a Pavla předají skauti světlo z Betléma do rukou brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho. Po skončení bohoslužby si světélko v lucernách či na hořící svící mohou malí i velcí odnést domů. Další organizace šíření Betlémského světla ve farnostech a obcích již záleží na místních podmínkách. Je možné ho uchovávat na farách, obecních úřadech, ve skautských klubovnách i u dobrovolníků. Zájemci si pro ně mohou přijít sami nebo – zejména starší – mohou požádat o jeho přinesení domů.

Následný rozvoz Betlémského světla vlaky po České republice se uskuteční o týden později, v sobotu 17. prosince 2011. Akce šíření Betlémského světla poprvé proběhla v Rakousku v roce 1986 jako charitativní akce pro radost postiženým dětem. Do Betléma, místa narození Ježíše Krista, je pro Betlémské světlo každý rok vyslán chlapec nebo děvče (říká se jim Dítě Betlémského světla), kteří vykonali něco dobrého. Odtud se světlo lásky a pokoje potom šíří do celého světa.

Motto letošního Betlémského světla zní: „Lid, který chodí v temnotách, uvidí velké světlo…“ (Iz 9, 1)
Bližší informace o Betlémském světle lze získat na internetové adrese www.betlemskesvetlo.cz.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality