Biskupství brněnské

Modlitba za svět

Ilustrace
10.10.2011
fotoMilión růženců se po dobu dvou set dní rozhodli modlit věřící na Filipínách. Chtějí se tak přimlouvat za svět. "Modlitební kampaň" má začít letos v říjnu a má trvat až do května příštího roku. Filipínci se budou každý den modlit za jednu konkrétní zemi. "Chceme těmito společnými modlitbami vyprošovat pokoj a mír celému světu," říká biskup Nereo Odchimar, prezident tamní biskupské konference.
Zdroj: www.millionrosesfortheworld.org

K čemu se zavázali věřící na Filipínách?
Každý, kdo příslíbil svou účast na modlitbě růžence za svět, se zavazuje k tomu, že se bude modlit od pondělí do soboty každý den jeden růženec za jednu zemi světa. Za 200 dní se takový člověk pomodlí 200 růženců, za každý stát světa jeden. Lidí, kteří se k takovéto modlitbě zavazují má být na Filipínách nejméně jeden milion. Modlitba začíná 10. října (za Angolu) a končí 30. května (za Filipíny).

Jak můžeme přispět my?
Tak co říkáte, nechcete se také přidat? Tyto stránky vznikly za účelem podpořit modlitbu za svět i jinde než na Filipínách.
Chceme se přidat, ale jsme si vědomi toho, že ne každý má možnost se zavázat ke každodenní modlitbě růžence. Proto vznikly tyto stránky, na kterých je možno se zaregistrovat a pomoci při modlitbě za svět tak, jak mi to má situace umožňuje.
Více na www.ruzeneczasvet.cz

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality